top of page

Vi på Dmixab värnar om miljön och arbetar aktivt för att minska vår klimatpåverkan, bland annat genom teknisk utveckling, utrustning och val av material.

 

Vår moderna maskinpark uppfyller de senaste miljökraven och vi har med våra eldrivna skyttlar siktet inställt på ett samhälle med fossilfria byggarbetsplatser.

 

Som ett alternativ till kalk-cement som bindemedel erbjuder vi även Multicement som har en betydligt lägre klimatpåverkan.

 

För varje projekt upprättas en anpassad miljöplan som är utformad för att möta kraven enligt ISO 14001.

MASKINER & TEKNIK

Våra maskiner är moderna med en ergonomisk förarmiljö och den senaste tekniken.

Maskinerna är lätta (ca 35 ton) vilket ger ett marktryck på 0,45 kg/cm². Detta är en stor fördel där bärigheten är sämre. De har även lång räckvidd med möjlighet att jobba i slänter och diken. Installationen av KC-Pelare styrs och registreras av vårt eget borrprogram med integrerad GPS.

 

Maskinen programmeras i förväg med projektets pelarlägen, nivåer och pelartyp. Det är möjligt att tillverka en pelare med flera inblandningsmängder, t.ex. om den övre delen av pelaren ska schaktas bort och den undre vara kvar som grund för byggnation. Man kan även lägga in kända hinder eller begränsningslinjer för att underlätta produktionen.

IMG_1158.HEIC
IMG_1095.HEIC
thumbLarge_JS3_A.jpeg
bottom of page